پاسخ به یک شبهه
⁉️ پاسخ_به_شبهات ⁉️
♦️شبهه:
تشکر کردن از خدا چه فایده ای داره؟ خدا که به این تشکر نیازی نداره!!!
?پاسخ:
شکر نعمت،نعمتت افزون کند/ کفر، نعمت از کفت بيرون کند.
خداوند وعده فرموده: «لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزيدَنَّكُمْ وَ لَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذابي لشَديدٌ» اگر سپاس گزارى كنيد، قطعاً بر شما مىافزايم، و اگر ناسپاسى كنيد، بىترديد عذابم سخت است.
علامه طباطبايي در تفسير آيه شريفه لَئنِ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُم با اشاره به شکر عملي آن را به اين معني مي داند که نعمت را به گونه اي استفاده کند که موجب يادآوري احسان نعمت دهنده باشد، پس براي شکر نعمتهاي الهي بايد ايمان داشته باشد و تقوا را رعايت کند؛ از اين رو استعمال نعمتها در غير مسير تقوا، ناشکري است.
علامه طباطبايي مي فرمايد:
«خداى تعالى در چند جاى از كلامش اين حقيقت را اعلام كرده كه شكر نعمت - كه خود در حقيقت استعمال نعمت است به نحوى كه احسان منعم را يادآورى و اظهار مىكند، و در مورد خداى تعالى برگشت به ايمان و تقوى مىشود- مايه زياد شدن نعمت، و كفران آن، باعث عذاب شديد است.»
?عقب ماندگي ها و کمبودهاي مادي و معنوي ما در اثر ناشکري است؛ چرا که اگر شکرگزار بوديم، وعده الهي زياده نعمتها شامل ما مي گشت.
«آيت الله العظمي بهجت» مي فرمايد: «اين همه ابتلائات و گرفتاريهاي ما در اثر ناشکري و کفران نعمتهاي ما است.» همچنين فرموده است: «شُکر، موجب ازدياد نعمتها است، و اگر شکر نکرديد، خبري از ازدياد نيست. لذا اگر ديديم ازدياد نيست، شکّ نکنيم و بدانيم که شکر نيست.»
?«آيت الله مجتهدي تهراني» در بيان زيبايي با اشاره به شکر زباني و شکر عملي مي فرمايد:
«مَنْ أُعْطِيَ الشُّكْرَ أُعْطِيَ الزِّيَادَةَ » کسي که خدا به او، نعمت شکر داده است؛ يعني هر چه خدا به او مي دهد، مي گويد خدايا شکر، الحمد لله، الهي شکر؛ خدا به چنين کسي زيادي مي دهد. [اگر خدا به او] کم داده، شکر کند؛ زياد داده شکر کند.
?شکر نعمت مي داني به چيست؟ به اين است که نعمتهايي را که خدا به تو داده، به جا و درست مصرف کني؛ چشمت را از نامحرم حفظ کني؛ اگر حفظ کردي، اين شکر نعمت چشم است؛ اگر حفظ نکردي، آخر عمري کور مي شوي، [مثلا] بعضي ها در اثر مرض قند، چشمشان کور شد.
?هر نعمتي را اگر شکرش نکردي، آخر عمر از تو مي گيرند؛ اما اگر شکر کردي، خدا به تو زيادتر مي دهد.
?[يکي از موارد] شکر مال اين است که خمسش را بدهي؛ بعضي ها خمس مالشان را نمي دهند، مالشان آتش مي گيرد، دزد مي آيد و او را مي کشد يا مالش را مي برد و…
پس خداوند هر کسي را توفيق شکر داد، توفيق زيادي هم به او مي دهد.»
?منبع :
1. مطهري، مرتضي، آشنايي با قرآن ، ج 3، ص 9.
2. موسوي خميني، سيد روح الله، چهل حديث، مؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني (ره)، 1376، ج 12، صص 343 و 344.
3. همان.
4. مكارم شيرازي، ناصر، تفسير نمونه، تهران، دارالكتب الاسلاميه، 1377، ج 10، ص 282.